Găsirea unui job în Anglia nu este chiar cel mai ușor lucru de făcut, dar cu puțină răbdare și cu perseverență, vei reuși. Va trebui să știi unde să cauți joburile, ce informații ar trebui să știi și ai nevoie de sfaturi în legătură cu pozițiile disponibile.

Piața locurilor de muncă din Anglia

Anglia are a treia cea mai mare economie din Europa și avea o rată a șomajului de 4% în iulie 2018. Statisticile vorbesc despre mai mult de 3.5 milioane de imigranți care lucrează în acest moment în Anglia. Creșterea economică este concentrată în Londra și în sud-estul țării. Rata șomajului este mai mare în nordul țării, Scoția, Țările de Jos și Nordul Irlandei.

Joburile din Londra sunt de 10 ori mai multe decât tot ce se găsește în celelalte părți ale țării, dar competiția este pe măsură. Dacă îți dorești un job bun va trebui să vorbești un nivel ridicat calitativ de engleză, dar a doua limbă este și ea un avantaj.

Joburile disponibile în Anglia

Dacă ești om de știință, inginer, lucrător în IT, om de protecția mediului, medic, profesor, bucătar chef, muzician sau coreograf, îți vei găsi repede un job în Anglia. Aceste joburi sunt cele mai căutate și mai des întâlnite în această țară. Domeniul ospitalității și al vânzărilor sunt cele în care personalul se schimbă cel mai des, de aceea joburi disponibile sunt în permanență.

Mediul de muncă britanic și cultura organizațională

Cele mai multe companii britanice au ierarhii distincte, unde managerii iau cele mai multe decizii și coordonează echipele de angajați. Conducerea unei echipe spre rezultate și o relație bună cu personalul inferior sunt două aptitudini apreciate la nivelul managementului superior.

În cadrul echipelor se pune accentul pe munca în echipă. De obicei, angajații ies în puburi și beau ceva împreună. Un alt lucru important este faptul că britanicii pun mare accent pe ședințe. De fapt, le adoră. De aceea, le planifică în avans și atmosfera este una informală, fiecare plecând cu o sarcină clar definită.

Un defect, dacă se poate spune așa, este umorul ironic tipic pentru britanici care, de obicei, ascunde criticismul și nu este bine înțeles de către străinii care se simt hărțuiți. Britanicii sunt politicoși, dar foarte formali și raționali. De obicei, pragmatismul este preferat în detrimentul lucrurilor informale și a birocrației.

Bugetul anual este un obiectiv principal când vine vorba de managerii de top și planificarea pe termen mediu. Atingerea sau depășirea așteptărilor poate fi recompensată cu bonusuri motivante. Este extrem de comun ca britanicii să mănânce în timpul prânzului sau să își ia muncă acasă. Pentru observatorii mai experimentați, definirea unei anumite clase sociale este ușoară deoarece o anumită persoană deține un anumit accent, educație și aparență.