Un job în Anglia poate fi un vis pentru unii, pe când pentru alții e o realitate. Odată ajuns pe pământul făgăduinței nu poți sta fără un job, asta e clar încă de la început. Dacă vrei un job aici trebuie să știi de unde să începi și care sunt pașii de urmat. În acest articol vom vorbi despre 9 pași simpli pe care, dacă îi vei urma, vei obține jobul dorit în UK.

1. Gândește-te ce tip de job îți dorești

Înainte de a începe eforturile de a obține un job va trebui să știi exact ce îți dorești. Vrei ceva part time sau full time? În ce domeniu? Cu ce program? Ce nivel salarial? Ce aptitudini ai?

2. Trebuie să știi de la început de ce îți dorești un job

Alegerea unui job se poate dovedi o alegere greșită dacă nu ai motivul potrivit. Gândește-te bine de ce îți cauți un job, ce sacrificii ești dispus să faci și ce vrei să scoți din asta, mai ales pe termen lung.

3. Ține-ți CV-ul actualizat

Este foarte important ca documentul cu care aplici să fie actualizat pentru a nu avea momente jenante la un eventual interviu. Nu uita să pui datele de contact cele mai recente pentru a putea fi contactat și nu pune informații greșite. Nu minți în legătură cu experiența anterioară și nici legat de limbile străine pe care le vorbești. La interviu vei fi pus să vorbești despre aceste informații și nu ai vrea să te simți oribil în fața unui recrutor. Dacă știi deja ce tip de carieră ți-ai dori, include în CV doar informația relevantă pentru acel post.

4. Creează-ți mai multe copii ale CV-ului

Este bine să ai mai multe copii ale CV-ului pentru a le trimite, posta, oferi potențialilor angajatori și astfel îți vei mări șansele de a găsi ce cauți. Totul este o metodă de promovare. Vinde-te bine!

5. Caută informații despre jobul dorit

Înainte de a aplica, este bine să cauți informații despre compania în cauză, foști angajați și părerile lor despre firmă, salarii, etica afacerii, cotă de piață, etc. Cu cât știi mai multe, cu atât mai bine. În plus, la interviu una dintre întrebări poate fi aceea legată de ce știi despre companie.

6. Aplică folosind o atitudine optimistă

Nu fii niciodată negativist. Nu se știe al câtelea CV trimis îți va aduce un interviu. Aplică și speră la ce e mai bine.

7. Fii perseverent

Găsirea unui job în scurt timp nu este cel mai realist scenariu. Va trebui să ai răbdare chiar dacă primele aplicări nu ți-au adus niciun interviu. Mai caută, mai aplică, fii perseverent în orice situație. Analizează ce ai greșit, îmbunătățește, aplică din nou. Dacă vei face din aplicarea la joburi o sarcină zilnică, totul se va întâmpla mai repede. Jobul dorit va veni la timpul potrivit.

8. Așteaptă ofertele de job

Reține toate aplicările sau interviurile. Când ți se oferă o oportunitate, compar-o cu ce ți-au oferit alții și alege ce este mai bine pentru tine. Ofertele vor veni și sigur mai multe firme se vor „bate” pentru tine.

9. Mergi la interviuri

În mod evident, nu vei obține niciun job dacă nu vei merge la interviuri. Nu minți recrutorii că vei ajunge dacă nu ai de gând să o faci și nu refuza interviuri dacă vrei un job. Nu se știe niciodată care interviu îți va aduce oferta de job mult dorită.